![]() |
| Ağva’da Ev Fiyatları Düşer mi? |
Herkese Merhabalar,
Son birkaç yıldır Ağva’da ev ve arsa fiyatlarının ciddi şekilde arttığını görüyoruz. Özellikle pandemi sonrası doğaya yönelim, İstanbul’a yakınlık, bungalov ve günlük kiralama yatırımlarının çoğalması bölgedeki emlak piyasasını hızlı bir şekilde yukarı taşıdı. Ancak son dönemde birçok kişi şu soruyu sormaya başladı: Ağva’da ev fiyatları düşer mi, yoksa artış devam eder mi?
Bazı mahallelerde ve köylerde fiyatların 3–4 yıl içinde iki hatta üç katına çıktığı konuşuluyor. Özellikle müstakil evler, arsa yatırımları ve tiny house alanları yüksek rakamlardan ilana çıkıyor. Ancak satış hızının eskisi kadar güçlü olmadığına dair yorumlar da var.
Peki bu artış doğal bir talep sonucu mu? Yoksa piyasada bir fiyat şişmesi mi oluştu? Özellikle yatırım amaçlı alınan konutların geri dönüş süresi uzadı mı? Günlük kiralama gelirleri hâlâ beklentiyi karşılıyor mu?
Bir diğer önemli konu ise ekonomik koşullar. Faiz oranları, krediye erişim ve genel piyasa durumu Ağva’daki konut fiyatlarını nasıl etkiliyor? Satıcılar beklemede mi? Alıcılar pazarlık gücü kazandı mı?
Bu başlık altında şunları konuşmak istiyoruz:
- Ağva’da son 1–2 yılda fiyat değişimini nasıl gözlemlediniz?
- Satılık ilan sayısında artış var mı?
- Fiyatlar sizce gerçek piyasa değerinde mi?
- Kiralarda da benzer bir durgunluk veya artış var mı?
- Önümüzdeki 1–2 yıl içinde düşüş bekliyor musunuz?
Hem bölgede yaşayanların hem de yatırım yapmayı düşünenlerin gerçek gözlemleri bu konunun daha sağlıklı değerlendirilmesine yardımcı olacaktır.
Sizce Ağva’da ev fiyatları düşüşe geçer mi? Yoksa bölgenin değer kazanması devam eder mi?
Görüşlerinizi ve deneyimlerinizi yorumlara bekliyoruz.

Ben 2020’de Ağva’da arsa baktım, o zaman pahalı demiştim almadım. Şimdi aynı yer neredeyse 3 katı. Açıkçası artık balon olduğunu düşünüyorum. Satış var mı emin değilim ama ilan fiyatları çok uçuk.
YanıtlaSilBiz bölgede yaşıyoruz. Fiyatlar arttı evet ama eski hız yok. Özellikle krediyle almak isteyenler şu an zorlanıyor. Pazarlık payı var artık, eskisi gibi “hemen alayım” havası yok.
YanıtlaSilTiny house furyası işi biraz şişirdi bence. Herkes yatırım diye aldı ama günlük kiralamada sezon dışı ciddi boşluk oluyor. Geri dönüş süresi uzadı gibi.
YanıtlaSilAğva sonuçta İstanbul’a çok yakın ve doğası belli. Uzun vadede değer kaybedeceğini sanmıyorum ama kısa vadede bir durgunluk olabilir. Özellikle faizler yüksekken.
YanıtlaSil