Reklam yükleniyor...

Ağva’da Kapalı Pazar Yeri Yok – Esnaf ve Halk Ne Düşünüyor?

Ağva’da Kapalı Pazar Yeri Yok – Esnaf ve Halk Ne Düşünüyor?

Arkadaşlar merhaba,

Ağva’da uzun süredir konuşulan ancak henüz somut bir adım atılmayan konulardan biri de kapalı pazar yeri ihtiyacı. Şu anda pazarlar açık alanlarda kuruluyor ve bu durum hem pazar esnafı hem de alışveriş yapan vatandaşlar için çeşitli zorluklar oluşturuyor.

Özellikle son yıllarda artan nüfus, yaz aylarında yoğunlaşan ziyaretçi sayısı ve değişken hava şartları, kapalı pazar yeri konusunu yeniden gündeme taşıdı.

Açık pazarlarda en çok dile getirilen sorunlar:

• Yağmur, rüzgâr ve kötü hava koşullarında pazarın verimli kurulamaması,
  • Yaz aylarında aşırı sıcak nedeniyle hem esnafın hem vatandaşın zorlanması,
  • Düzensiz tezgâh yerleşimi ve alan yetersizliği,
  • Hijyen, çamur, toz ve çevre temizliğiyle ilgili şikâyetler,
  • Kalabalık nedeniyle rahat dolaşılamaması.

Bu durum nedeniyle bazı vatandaşlar pazara gelmekte zorlandığını, bazı esnaflar ise satışların olumsuz etkilendiğini dile getiriyor. Kapalı pazar yeri bulunan ilçelerde ise daha düzenli, temiz ve dört mevsim kullanılabilen alanların avantaj sağladığı görülüyor.

Bu başlık altında şunları konuşmak istiyoruz:

• Ağva’da kapalı pazar yeri gerçekten gerekli mi?
  • Mevcut açık pazarlarda en çok hangi sorunları yaşıyorsunuz?
  • Kapalı pazar yapılırsa alışveriş daha düzenli olur mu?
  • Sizce pazar hangi bölgede kurulmalı?
  • Haftanın kaç günü ve nasıl bir sistemle olmalı?

Ağva’da yaşayanlar, pazarcı esnafı ve düzenli olarak pazara çıkan vatandaşların görüşleri konunun daha sağlıklı değerlendirilmesine katkı sağlayacaktır.

Konu hakkında düşüncelerinizi yorumlara bekliyoruz.

4 yorum:

1. Bence kapalı pazar yeri şart. Yağmurda çamur oluyor, yazın da aşırı sıcak. Hem esnaf hem vatandaş zorlanıyor. Ağva artık büyüdü, buna uygun bir düzenleme yapılmalı diye düşünüyorum.

YanıtlaSil
  2. Ben yazın gidiyorum, gerçekten aşırı kalabalık oluyor. Kapalı ve daha düzenli bir alan olsa alışveriş daha rahat olur.

YanıtlaSil
  3. Esnaf için de zor bir durum. Hava şartları satışları etkiliyor. Dört mevsim kullanılabilecek bir alan yapılmalı.

YanıtlaSil
  4. Ağva büyüyor ama altyapı aynı kalıyor. Kapalı pazar yeri artık ihtiyaç haline geldi.

YanıtlaSil

Bu konuya yorum yaparken dilerseniz adınızı yazarak, tamamen adsız (anonim) olarak ya da Gmail hesabınızla giriş yaparak yorum bırakabilirsiniz. Önemli olan; herkesin düşüncelerine saygılı, yapıcı ve seviyeli bir şekilde yaklaşmasıdır.