Reklam yükleniyor...

Ağva’da İnternet ve Telefon Çekmeme Sorunu Yaşıyor musunuz?

Ağva’da İnternet ve Telefon Çekmeme Sorunu Yaşıyor musunuz?

Selamlar arkadaşlar,

Ağva’da son dönemde cep telefonu çekim sorunları ve zayıf internet bağlantısı sıkça gündeme geliyor. Merkezde nispeten daha iyi olsa da köylere doğru gidildikçe hem GSM sinyali hem de mobil internet kalitesi ciddi şekilde düşüyor.

Bazı bölgelerde yaşandığı belirtilen sorunlar şunlar:

• Telefon görüşmelerinde sesin kesilmesi,
  • Mobil internetin çok yavaş olması veya hiç bağlanmaması,
  • Acil durumlarda dahi şebekeye erişilememesi.

Özellikle kırsal mahallelerde yaşayanlar için bu durum sadece günlük kullanımda değil; acil sağlık, güvenlik ve iş iletişimi açısından da ciddi bir problem haline geliyor. Yaz aylarında artan nüfusla birlikte bağlantı kalitesinin daha da düştüğü yönünde şikâyetler var.

Bu başlık altında sizden şunları paylaşmanızı rica ediyoruz:

• Hangi mahalle veya köyde bu sorunu yaşıyorsunuz?
  • Hangi operatörde daha çok problem var?
  • Telefon mu çekmiyor, internet mi yavaş?
  • Sorun sürekli mi yoksa belirli saatlerde mi yaşanıyor?
  • Bu konuda bir başvuru yaptınız mı, sonuç alabildiniz mi?

Ağva gibi hem yerleşik nüfusu olan hem de yazın yoğun ziyaretçi alan bir bölgede dijital erişimin bu kadar sınırlı olması sizce normal mi? Evden çalışanlar, esnaf ve öğrenciler için bu durum ne gibi sorunlara yol açıyor?

Amacımız, Ağva’daki internet ve GSM altyapı sorunlarını tek bir başlık altında toplamak ve gerçek kullanıcı deneyimleriyle konunun daha görünür olmasını sağlamak.

Yaşadığınız deneyimleri ve önerilerinizi yorumlara bekliyoruz.

6 yorum:

1. Evet kesinlikle çekmiyor hatta hafta sonları hiç çekmiyor.

YanıtlaSil
  2. Buraların güzelliği tartışılmaz ama telefon çekmeme meselesi gerçekten ciddi bir sorun olmaya başladı. İnsan bazen “iyi ki çekmiyor, kafam dinleniyor” diyor ama işin içine yol tarifleri, acil durumlar, misafirlerle iletişim, hatta basit bir mesaj atma ihtiyacı girince bu durum keyiften çok strese dönüşüyor. Üstelik mesele sadece köy yolları da değil; Ağva’nın merkezinde bile çoğu zaman telefon çekmiyor. Hatta bir ara sorun bende mi diye düşünüp telefonumda problem olduğunu sanarak müşteri temsilcilerini bile aradım, ayarlarla ilgili her şey kontrol edildi ama sorun yine de çözülmedi. Bu durum hem buraya gelen ziyaretçiler hem de burada yaşayanlar için gerçekten büyük bir sıkıntı. Şile–Ağva ve köyleri doğasıyla, sakinliğiyle çok özel yerler; keşke iletişim altyapısı da bu güzelliğe yakışır seviyede olsa. Buraya gelen, burada yaşayan herkesin ortak sorunu bu sanırım. Umarım yetkililer bu sesi duyar ve bu güzel coğrafya hak ettiği hizmete kavuşur.

YanıtlaSil
  3. Ağva merkezde biraz çekiyor ama köy tarafına geçince internet tamamen gidiyor. Özellikle akşam saatlerinde çok kötü.

YanıtlaSil
  4. Benim kullandığım operatörde konuşurken ses kesiliyor. Sürekli “alo alo” demek zorunda kalıyoruz.

YanıtlaSil
  5. Evden çalışıyorum, bağlantı sorunu ciddi problem. Toplantı sırasında internet kopuyor.

YanıtlaSil
  6. Geçen yaz Ağva’dayken ciddi bir bağlantı sorunu yaşadım. Misafirlerimiz gelmişti ve bir akşam acil bir telefon görüşmesi yapmam gerekiyordu ama hem internet hem de şebeke sürekli kesildi. Telefon çekiyor gibi görünüyordu ama konuşma sırasında ses gidip geliyordu. İnternete bağlanıp bir dosya göndermem gerekiyordu, yarım saat uğraştım ama yüklenmedi. Özellikle yazın kalabalık artınca altyapı yetersiz kalıyor gibi. Tatil bölgesi olduğu için belki yoğunluk normal ama bu kadar kopma yaşanması gerçekten zorlayıcı oluyor.

YanıtlaSil

Bu konuya yorum yaparken dilerseniz adınızı yazarak, tamamen adsız (anonim) olarak ya da Gmail hesabınızla giriş yaparak yorum bırakabilirsiniz. Önemli olan; herkesin düşüncelerine saygılı, yapıcı ve seviyeli bir şekilde yaklaşmasıdır.